Sastojci:
2 šolje sjeckane pečene puretine,
šolja juhe ili pilećeg temeljca,
1/2 luka,
kašika maslaca,
3/4 kašike brašna,
so, biber,
2 kašike pirea od paradajza,
kašičica mljevene crvene paprike,
1/2 šolje konzerviranog graška,
kašika sitno sjeckanog peršuna,
3 šolje kuhanog pasiranog krompira (od 1 kg krompira),
2 kašike mlijeka,
20 dkg maslaca,
2 umućena žumanceta.
Priprema:
- Ogulite kilogram krompira, narežite na kocke i kuhajte u posoljenoj vodi oko 20 minuta. Još vrući krompir usitnite drobilicom, dodajući malo mlijeka i maslac.
- Meso od purećeg pečenja nasjeckajte. Luk prepržite na kašiki maslaca, dodajte brašno, pržite još nekoliko minuta i zalijte juhom. Dodajte pire od paradajza i ocijeđeni grašak. Posolite, pobiberite, dodajte sjeckani peršun i mljevenu papriku te kuhajte 2 minute.
- Umiješajte komadiće sjeckanog mesa i ostavite na vatri da se dobro zagrije. Manje posude za pečenje premažite maslacem i obložite tankim slojem pasiranog krompira. Posložite po njemu meso zajedno sa sokom i prekrijte preostalim krompirom. Umutite žumanca i prelijte po vrhu smjese od krompira. Pecite na 220 stepeni dok se krompir ne zapeče.