Sastojci: 

2 šolje sjeckane pečene puretine,

šolja juhe ili pilećeg temeljca,

1/2 luka,

kašika maslaca,

3/4 kašike brašna,

so, biber,

2 kašike pirea od paradajza,

kašičica mljevene crvene paprike,

1/2 šolje konzerviranog graška,

kašika sitno sjeckanog peršuna,

3 šolje kuhanog pasiranog krompira (od 1 kg krompira),

2 kašike mlijeka,

20 dkg maslaca,

2 umućena žumanceta.

Priprema: 

  1. Ogulite kilogram krompira, narežite na kocke i kuhajte u posoljenoj vodi oko 20 minuta. Još vrući krompir usitnite drobilicom, dodajući malo mlijeka i maslac.
  2. Meso od purećeg pečenja nasjeckajte. Luk prepržite na kašiki maslaca, dodajte brašno, pržite još nekoliko minuta i zalijte juhom. Dodajte pire od paradajza i ocijeđeni grašak. Posolite, pobiberite, dodajte sjeckani peršun i mljevenu papriku te kuhajte 2 minute.
  3. Umiješajte komadiće sjeckanog mesa i ostavite na vatri da se dobro zagrije. Manje posude za pečenje premažite maslacem i obložite tankim slojem pasiranog krompira. Posložite po njemu meso zajedno sa sokom i prekrijte preostalim krompirom. Umutite žumanca i prelijte po vrhu smjese od krompira. Pecite na 220 stepeni dok se krompir ne zapeče.