Sastojci:

 

1 kašika maslinovog ulja,
300 g mljevene govedine,
2 čehna bijelog luka,
80 ml crnog vina,
2 kašike origana,
250 ml paradajz pirea,
1 tijesto za pizzu,
100 g mozzarelle,
4 kriške suhog mesa,
50 g salame,
100 g šampinjona,
so, biber.

 

Priprema:

 

  1. Ugrijte rernu na 250 stepeni. Ugrijte ulje na tavi pa dodajte mljeveno meso i bijeli luk i pržite 3 minute.

 

  1. Nakon toga ulijte vino i kuhajte minutu te uspite pola origana i pola umaka. Neka se kuha 5 minuta pa začinite solju i biberom.

 

  1. Po tijestu za pizzu premažite ostatak umaka te dvije trećine mozzarelle pa preko stavite smjesu s mesom, suho meso, salamu, gljive i ostatak mozzarelle.

 

  1. Pecite 12 minuta. Uz pizzu poslužite umak od vrhnja i jogurta koji začinite bijelim lukom, timijanom, solju i biberom