Sastojci za tijesto:
450 g brašna,
280 ml vode,
70 ml ulja,
pola kockice kvasca,
1,5 kašičica soli,
1 kašičica šećera.
Sastojci za fil:
1 šolja gljiva,
1 paradajz,
1 glavica crnog luka,
1 kašika ruzmarina,
malo nane,
1 čehne bijelog luka,
1 šolja kečapa,
malo ljute paprike,
malo ulja, sir.
Priprema tijesta:
- U toplu vodu dodajte šećer, pa izmrvite kvasac i izmiješajte da se sve rastopi. Dodajte potom brašno i ulje pa zamijesite tijesto. Ostavite ga da naraste dok pripremite fil.
Priprema fila:
- Tijesto razvucite i namazažite uljem, premažite kečapom pa redajte na kolutove isječen paradajz, isječen crni luk, usitnjen bijeli luk, isjeckane začine i gljive isjeckane na listiće.
- Dodajte sir i sve prelijte s malo ulja. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni.