Sastojci:

20 g svježeg kvasca,

1 kašika šećera,

75 ml mlijeka,

100 g maslaca,

200 g brašna,

1 kašičica soli,

2 jajeta,

pola kašičice origana,

100 g salame,

125 g crvene paprike,

25 g parmezana,

50 g zelenih maslina bez košpica.

Priprema:

  1. Kvasac natrgati na manje komade, staviti u posudu, posuti šećerom, zaliti toplim mlijekom i ostaviti na toplo mjesto da se digne.
  2. U veću posudu staviti otopljeni maslac, dodati brašno, so i dobro izmiješati mikserom.
  3. Dodati jaja, origano, dignuti kvasac i sve zajedno izmiješati.
  4. Pustiti da se diže 10-ak minuta, pa umiješati salamu i papriku narezanu na kockice, naribani parmezan i masline narezane na tanke kriške.
  5. Smjesu (2-3 kašike) rasporediti po dobro zagrijanom namašćenom kalupu za waffle, poklopiti i peći oko pet minuta.

Posluživanje: Pečene waffle poslužiti s mocarelom i sitnim paradajzom.