Sastojci:

 

4 veće jabuke,

1 šolja brašna,

četvrtina kašičice praška za pecivo,

2 kašike šećera,

četvrtina kašičice soli,

osmina kašičice cimeta,

1 jaje,

1 šolja sirutke,

pola šolje ulja,

 

Za posipanje:

 

3 kašike šećera,

1 kašičica cimeta.

 

Priprema:

 

  1. U većoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, šećer, so i cimet, a u drugoj mlijeko, jaje i sirutku.

 

  1. Jabuke izdubite u sredini i isijecite ih na kolutove debljine 1 centimetar, umočite u jaje, a potom i u brašno, te pecite u ulju zagrijanom na 175 stepeni, dok jabuke ne postanu hrskave i zlatne.

 

  1. Odložite ih na pleh obložen papirom, kako bi upio suvišnu masnoću, a potom umočite u mješavinu šećera i cimeta.