Sastojci:

 

5 velikih jabuka,

5 kašika šećera,

1 vanilin šećer,

brašno za pohovanje,

kašičica cimeta,

mlijeko,

jaje,

korica limuna,

2 kašike ruma,

malo mlijeka,

ulje.

 

Postupak: 

 

  1. Jabuke operite te ogulite. Izrežite ih na kriške debljine prsta. Pospite ih cimetom i limunovim sokom te ih ostaviti na kuhinjskim papirnatim salvetama kako bi pustile višak tekućine.

 

  1. U posudu staviti jaje, šećer, koricu limuna, vanilin šećer, rum te miksati. Postepeno dodavati brašno i malo mlijeka dok smjesa ne postane malo gušća od one za palačinke.

 

  1. Na tavi zagrijte ulje, svaku krišku jabuke stavite u smjesu te na ulje. Pecite nekoliko minuta sa svake strane. Kad su gotove, položite ih na salvete kako bi upile višak ulja.