Sastojci:
8 fileta oslića
50 g kapara
2 čehna bijelog luka
1/2 vezice svježeg ili pola kašike suhog timijana
2,5 kašike senfa
ulje za prženje
Za paniranje:
2 jaja
100 g pšeničnog oštrog brašna
250 g prezle
2 kašike slatkog vrhnja
biber
so
Priprema:
- Kapare fino nasjeckajte s bijelim lukom i timijanom pa izmiješajte sa senfom.
- Jednu stranu fileta oslića premažite nadjevom, preklopite i učvrstite.
Jaja izmiješajte s vrhnjem, soli i biberom.
- Savitke panirajte tako da ih prvo uvaljate u brašno, zatim u jaja i na kraju u prezlu. Ispecite ih u zagrijanom ulju.
- Pohovane savitke poslužite s kriškama imuna uz salatu od krompira i rikule.
Savjet: Za paniranje umjesto prezle možete koristiti kukuruzno brašno.