Sastojci za biskvit:

2 jaja,
2 kašike šećera,
2 kašike brašna,
pola kašike kakaa.

 

Ganaš:

600 g kvalitetne tamne čokolade,
150 ml slatkog vrhnja,
sok 1 narandže.

 

Ostalo:

 

2 kašike šećera,
šaka lješnika,
200 g čokolade za glazuru.

 

Priprema:

 

  1. Za biskvit zagrijte rernu na 200 stepeni. Mutite jaja i šećer, umiješajte brašno, a potom i kakao.

 

  1. Smanjite temperaturu na 180 stepeni, a zatim pecite dok biskvit ne bude zlatne boje. Na posebnoj tavici ispržite šećer s lješnicima ta ga istucite kuhinjskim čekićem kako biste dobili što sitnije komadiće.

 

  1. Za ganaš otopite čokoladu polako dodajući slatko vrhnje, a na samom kraju dodajte i narandžin sok. Zatim pustite da se smjesa malo stisne.

 

  1. Na biskvit prvo složite posip, a zatim ganaš. Za intenzivniji i sočniji dojam, na samom dnu možete premazati i pekmezom od narandže. Cijelu tortu prelijte čokoladom.