Sastojci:
200 g keksa po želji,
80 g istopljenog margarina.
Za tamnu kremu:
100 g tamne čokolade (mliječna),
300 ml slatkog vrhnja (tečni šlag),
3 listića želatine.
Za bijelu kremu:
100 g bijele čokolade,
300 ml slatkog vrhnja (tečni šlag),
3 listića želatine,
150 ml slatkog vrhnja (za obje kreme).
Priprema:
- Keks samljeti i dodati mu margarin. Izmiješati i utisnuti u kalup te ostaviti da se hladi.
- Prokuhati vrhnje i dodati mu čokoladu. Smanjiti temperaturu, a zatim dodati želatinu koja je prethodno omekšala u hladnoj vodi. Promiješati i ostaviti sa strane da se hladi uz povremeno miješanje.
- Isti je postupak i s bijelom kremom: 150 ml slatkog vrhnja izmiksati i podijeliti pola u svaku kremu i dobro izmiješati. Preliti preko keksa i staviti na hlađenje.