Sastojci:

200 g keksa po želji,

80 g istopljenog margarina.

Za tamnu kremu:

100 g tamne čokolade (mliječna),

300 ml slatkog vrhnja (tečni šlag),

3 listića želatine.

Za bijelu kremu:

100 g bijele čokolade,

300 ml slatkog vrhnja (tečni šlag),

3 listića želatine,

150 ml slatkog vrhnja (za obje kreme).

Priprema:

  1. Keks samljeti i dodati mu margarin. Izmiješati i utisnuti u kalup te ostaviti da se hladi.
  2. Prokuhati vrhnje i dodati mu čokoladu. Smanjiti temperaturu, a zatim dodati želatinu koja je prethodno omekšala u hladnoj vodi. Promiješati i ostaviti sa strane da se hladi uz povremeno miješanje.
  3. Isti je postupak i s bijelom kremom: 150 ml slatkog vrhnja izmiksati i podijeliti pola u svaku kremu i dobro izmiješati. Preliti preko keksa i staviti na hlađenje.