Sastojci:

 

3 komada pilećih prsa,

50 g suhog mesa,

1 kuhano jaje,

100 g paštete,

100 g salame,

1 labla,

5 krompira,

100 ml mlijeka,

peršun, ulje,

so, vegeta, biber.

 

Priprema:

 

  1. Pileće meso zasjeći po dužini, izlupati i posoliti. Lablu izdrobiti na komadiće i potopiti u mlijeku pa, kad upije, ocijediti od viška mlijeka i staviti u posebnu posudu.

 

  1. Dodati paštetu, sitno sjeckano suho meso i salamu, sitno sjeckano kuhano jaje, peršun, so i biber i sve dobro sjediniti. Ovom smjesom filovati piletinu i uviti u rolat.

 

  1. Pričvrstiti čačkalicama i staviti u nauljenu tepsiju. Oprane i oguljene krompire isjeći na komade i dodati u tepsiju. Naliti sa oko 250 ml vode i povegetiti. Peći oko 30 minuta na 200 stepeni.