Sastojci:
pileći fileti,
100 g tvrdog žutog sira,
100 g suhog mesa,
250 g šampinjona,
1 paradajz,
1 kašičica senfa,
400 ml vrhnja za kuhanje,
100 ml bijelog vina,
so, biber.
Priprema:
- Piletinu istucite batom za meso, posolite i na nju stavite jednu krišku sira i list suhog mesa.
- Sve preklopite i pričvrstite čačkalicama. Umjesto suhog mesa možete staviti i pureću salamu. Punjene filete pržite na laganoj vatri po 5 minuta sa svake strane.
- Izvadite piletinu i stavite u posudu, na toplo.
- Na preostalu masnoću u tavi dodajte nasjeckan paradajz i šampinjone i dinstajte 10-15 minuta.
- Potom dodajte senf, vrhnje za kuhanje, bijelo vino, biber, malo prokuhajte, pa vratite piletinu. Pustite da se kuha još 10-15 minuta.