Sastojci: 

 

pileći fileti,

100 g tvrdog žutog sira,

100 g suhog mesa,

250 g šampinjona,

1 paradajz,

1 kašičica senfa,

400 ml vrhnja za kuhanje,

100 ml bijelog vina,

so, biber.

 

Priprema: 

 

  1. Piletinu istucite batom za meso, posolite i na nju stavite jednu krišku sira i list suhog mesa.

 

  1. Sve preklopite i pričvrstite čačkalicama. Umjesto suhog mesa možete staviti i pureću salamu. Punjene filete pržite na laganoj vatri po 5 minuta sa svake strane.

 

  1. Izvadite piletinu i stavite u posudu, na toplo.

 

  1. Na preostalu masnoću u tavi dodajte nasjeckan paradajz i šampinjone i dinstajte 10-15 minuta.

 

  1. Potom dodajte senf, vrhnje za kuhanje, bijelo vino, biber, malo prokuhajte, pa vratite piletinu. Pustite da se kuha još 10-15 minuta.