Punjeni pileći file je sigurno pun pogodak kada su u pitanju nedjeljni ručkovi i vama dragi gosti.

Sastojci:

pileći fileti

100 g tvrdog žutog sira

100 g suhog mesa

250 g šampinjona

1 paradajz

1 kašičica senfa

400 ml vrhnja za kuhanje

100 ml bijelog vina

so, biber

Priprema:

1. Piletinu malo istucite batom za meso, lagano posolite, pa na nju stavite jednu krišku sira i list suhog mesa.
2. Sve preklopite i pričvrstite čačkalicama. Umjesto suhog mesa možete staviti i krišku pureće salame. Ovako pripremljene punjene filete pržite na laganoj vatri po 5 minuta sa svake strane da se zapeku.
3. Izvadite piletinu i stavite u posudu, na toplo mjesto.
4. Na preostalu masnoću u tavi dodajte nasjeckani paradajz i šampinjone i dinstajte 10-15 minuta.
5. Potom dodajte senf, vrhnje za kuhanje, bijelo vino, biber, malo prokuhajte, pa vratite piletinu.
6. Pustite da se kuha još 10-15 minuta. Poslužite toplo.