Sastojci za tijesto:

 

250 glatkog brašna,

120 g maslaca,

1 jaje,

1 kašika kiselog vrhnja,

malo soli.

 

Fil:

 

4 jaja,

200 g vrhnja za kuhanje,

50 ml mlijeka,

150 g mladog sira,

2-3 mlada luka, nasjeckana na kolutiće,

malo muškatnog oraščića,

prstohvat soli,

svježe mljeveni biber.

 

Priprema:

 

  1. Pomiješajte sastojke za tijesto. Tijesto umijesite rukom, kratko ohladite i prstima utabajte u kalup. Dok pripremate fil, tijesto držite u frižideru.

 

  1. Umutite jaja i dodajte im vrhnje za kuhanje, so i biber te mlijeko. Umiješajte sir i mladi luk. Tijesto stavite u zagrijanu rernu na pet minuta. Fil potom izlijte na tijesto i pecite oko pola sata na 180 stepeni, dok se smjesa ne zapeče, a tijesto ne poprimi zlatnu boju.