Sastojci za biskvit:

 

270 g brašna,

200 g šećera,

1 kašika kakaa u prahu,

1 kašičica soli,

1 kašičica sode bikarbone,

2 jaja,

360 ml ulja,

240 ml mlijeka,

2 kašike soka od limuna,

1 kašika sirćeta,

1 bourbon vanilin šećer,

50 ml crvene boje za kolače.

 

Krema:

 

250 g krem sira,

200 g maslaca,

1 vanilin šećer,

300 g šećera u prahu.

 

Priprema:

 

  1. Zagrijte rernu na 180 stepeni i podmažite pleh prečnika 24 cm. Umutite jaja pa im dodajte sve tečne sastojke.

 

  1. U drugoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke. Dodajte suhe sastojke u tečne i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

 

  1. Polovinu smjese izlijte u kalup obložen papirom za pečenje pa pecite 30 minuta. Kada je prva polovina smjese pečena, izvadite je iz kalupa i ponovite postupak sa ostatkom smjese.

 

  1. Za kremu, mutite krem sir i maslac mikserom dok ne dobijete homogenu kremu. Dodajte vanilin šećer i polako šećer u prahu. Stavite kremu u frižider da se malo stegne, pa njom filujte tortu. Ukrasite šlagom