Sastojci za biskvit:
270 g brašna,
200 g šećera,
1 kašika kakaa u prahu,
1 kašičica soli,
1 kašičica sode bikarbone,
2 jaja,
360 ml ulja,
240 ml mlijeka,
2 kašike soka od limuna,
1 kašika sirćeta,
1 bourbon vanilin šećer,
50 ml crvene boje za kolače.
Krema:
250 g krem sira,
200 g maslaca,
1 vanilin šećer,
300 g šećera u prahu.
Priprema:
- Zagrijte rernu na 180 stepeni i podmažite pleh prečnika 24 cm. Umutite jaja pa im dodajte sve tečne sastojke.
- U drugoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke. Dodajte suhe sastojke u tečne i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
- Polovinu smjese izlijte u kalup obložen papirom za pečenje pa pecite 30 minuta. Kada je prva polovina smjese pečena, izvadite je iz kalupa i ponovite postupak sa ostatkom smjese.
- Za kremu, mutite krem sir i maslac mikserom dok ne dobijete homogenu kremu. Dodajte vanilin šećer i polako šećer u prahu. Stavite kremu u frižider da se malo stegne, pa njom filujte tortu. Ukrasite šlagom