Sastojci:

4 peciva sa sjemenkama,

4 veća ili 8 manjih filea oslića,

malo kajenskog bibera,

pola šolje glatkog brašna,

malo maslinovog ulja,

25 g parmezana,

1 limun.

Pire od graška:

1 srednji krompir,

500 g smrznutog graška,

vezica svježe mente.

Umak:

6 kiselih krastavaca,

malo salate,

malo kapara,

250 g nemasnog jogurta,

vezica svježeg peršuna,

1 limun.

Priprema:

  1. Stavite peciva u rernu. Narežite krompir na kriške debljine pola centimetra i skuhajte u vreloj slanoj vodi. Na papir za pečenje položite ribu koju ste prethodno začinili i posuli brašnom. Zatim je ispržite na malo ulja dok ne postigne zlaćanu boju. Čim je gotovo po tako pečenim fileima naribajte parmezan.
  2. Skuhajte grašak pa ga u blender ubacite zajedno s krompirom i stručkom mente. Napravite i umak. Sve sastojke za umak također izradite u blenderu. Nemojte štedjeti na limunovom soku. Sve zajedno posložite u pecivo.