Sastojci:

250 g smeđe riže,

500 ml pileće supe,

500 g mladog očišćenog špinata,

340 g tunjevine iz konzerve,

3 kašike soka od limuna,

glavica crvenog luka,

2 struka mladog luka,

kašika sjeckanog peršuna,

maslinovo ulje,

so i biber.

Priprema:

  1. U šerpi zagrijte supu, dodajte opranu rižu, poklopite i kuhajte 20-25 minuta, dok riža potpuno ne upije tečnost. Potom sklonite s ringle, ostavite da odstoji 5 minuta i promiješajte viljuškom.
  2. U velikoj tavi zagrijte malo maslinovog ulja na srednjoj temperaturi i izdinstajte sjeckani crveni luk i špinat 2-3 minute, uz stalno miješanje.
  3. Zatim dodajte tunjevinu, sok od limuna i rižu, kuhajte još 2-3 minute, promiješajte, posolite i pobiberite. Mladi sjeckani luk i peršun dodajte neposredno prije posluženja.