Sastojci:
250 g smeđe riže,
500 ml pileće supe,
500 g mladog očišćenog špinata,
340 g tunjevine iz konzerve,
3 kašike soka od limuna,
glavica crvenog luka,
2 struka mladog luka,
kašika sjeckanog peršuna,
maslinovo ulje,
so i biber.
Priprema:
- U šerpi zagrijte supu, dodajte opranu rižu, poklopite i kuhajte 20-25 minuta, dok riža potpuno ne upije tečnost. Potom sklonite s ringle, ostavite da odstoji 5 minuta i promiješajte viljuškom.
- U velikoj tavi zagrijte malo maslinovog ulja na srednjoj temperaturi i izdinstajte sjeckani crveni luk i špinat 2-3 minute, uz stalno miješanje.
- Zatim dodajte tunjevinu, sok od limuna i rižu, kuhajte još 2-3 minute, promiješajte, posolite i pobiberite. Mladi sjeckani luk i peršun dodajte neposredno prije posluženja.