Sastojci:

 

1 l pilećeg temeljca,

1 vezica šparoga,

pola šolje smrznutog graška,

1 kašika maslinovog ulja,

pola luka,

pola kašike maslaca,

1 šolja riže,

pola šolje parmezana,

1 šolja Arborio riže,

so, biber.

 

Priprema:

 

  1. Šparoge kuhati na pari 3 do 5 minuta. U većoj i dubljoj tavi otopiti maslac sa maslinovim uljem. Dodati luk i dinstati dok omekša, oko 3 minute. Zatim dodati arborio rižu i miješajući kuhati dok ne postane staklasta, otprilike još oko 3 minute.

 

  1. Dodati kutljaču vrućeg temeljca i nastaviti miješati dok se tekućina upije. Ponovno dodati kutljaču temeljca i postupak ponavljati dok riža ne bude kuhana al dente.

 

  1. Umiješati šparoge i grašak, ponovno dodati temeljac i kuhati dok povrće omekša. Na kraju umiješati parmezan te začiniti solju i biberom pa odmah servirati.