Sastojci:
1 komad janjećih prsa bez kosti,
3 čehna bijelog luka,
1 kašičica sušenih čili papričica u pahuljicama,
malo kopra,
korica jednog limuna,
biber i morska so.
Priprema:
- Komad mesa oblikujte da možete napraviti rolat. Položite ga na radnu površinu i pospite ravnomjerno bijelim lukom, čilijem, narendanom limunovom koricom, biljem i biberom. Čvrsto umotajte i zavežite na nekoliko mjesta kuhinjskim koncem.
- Pospite meso morskom solju i stavite u nauljenu tepsiju na isjeckano povrće.
- Stavite sve u rernu zagrijanu na 220 stepeni i pecite 20 do 30 minuta pa smanjite temperaturu na 160 stepeni i ostavite da se peče još 2 sata. Međutim, svakih pola sata zalijte rolovano meso tečnošću koja se nakuplja na dnu tepsije. Kada meso bude pečeno, izvadite ga iz rerne i ostavite 10-tak minuta, pa režite na kolutiće i služite.