Sastojci:

900 g krompira isječenog na deblje krugove,

1/3 šoljice maslinovog ulja,

1 kašika italijanskog začina,

korica i sok od pola limuna,

pola isjeckane crvene paprike,

so i biber.

Dressing:

1/3 šoljice maslinovog ulja,

1/3 šoljice isjeckanog peršuna,

10 isjeckanih crnih maslina,

so i biber po ukusu.

Priprema:

  1. Krompir isjeći na manje komade. Prokuhati 5-10 minuta da bi smanjili vrijeme grilanja, a ako ne volite tu kombinaciju slobodno ga odmah stavite na gril.
  2. Pomiješati sve sastojke zajedno, osim sastojaka za dressing i premazati krompir.
  3. Tako marinirani krompir stavljati na gril tavu, okretati sa svih strana da dobije smeđu boju. Kada su pečeni skinuti ih s grila i staviti u dublju posudu.
  4. Dobro izmiješati sve sastojke za dressing pa preliti po krompiru.