Sastojci:

glavica salate,

4 male kukuruzne tortilje,

2 zrela avokada,

3 pune kašike nemasnog jogurta,

malo korijandera.

Za posluženje:

2 limete,

1 list zelene salate,

pola krastavca,

1 svježa crvena čili paprika,

1 šaka zrelog mini paradajza.

Priprema:

  1. Tortilje presaviti, isjeći na trakice debljine 0,5 cm, raširiti ih po plehu i ubaciti u rernu da porumene.
  2. Tortilje istresti u posudu, salatu iskidati na krupne komade pa ih dodati tortiljama.
  3. U posebnu posudu staviti većinu listova korijandera, malo soli i bibera, pola očišćenog avokada, jogurt i sok 2 limete pa sve izmiksati štapnim mikserom.
  4. Kašikom povaditi preostale komade avokada iz kore i dodati ih salati.
  5. Krastavac isjeći i dodati salati, sitno isjeckati pola čili-paprike pa time posuti salatu. Preliti je prelivom, posuti listićima korijandera, nasjeckanim čili-paprikama i prepolovljenim paradajzom.
  6. Poslužiti preliveno jogurtom.