Sastojci:

180 g tjestenine (može i u boji),

so,

četiri paradajza,

140 g kukuruza šećerca,

200 g feta sira,

100 g kiselih krastavaca,

120 g zelenih maslina,

150 g mozzarelle.

Za preljev:

300 ml jogurta,

kašičica senfa,

60 ml maslinovog ulja,

so,

100 ml slatke pavlake,

šareni biber.

Priprema:

  1. Tjesteninu skuhajte al dente u posoljenoj vodi i ocijedite. Kukuruz obarite kratko u ključaloj vodi. Ohlađenu tjesteninu pomiješajte s paradajzom isječenim na kriške, kukuruzom, feta sirom isječenim na kockice, krastavcima isječenim na sitne kockice i maslinama, a zatim prelijte preljevom.
  2. Preljev: Pomiješajte jogurt sa senfom, maslinovim uljem i solju. Salatu prelijte, pospite grubo mljevenim šarenim biberom i poslužite.