Sastojci:
180 g tjestenine (može i u boji),
so,
četiri paradajza,
140 g kukuruza šećerca,
200 g feta sira,
100 g kiselih krastavaca,
120 g zelenih maslina,
150 g mozzarelle.
Za preljev:
300 ml jogurta,
kašičica senfa,
60 ml maslinovog ulja,
so,
100 ml slatke pavlake,
šareni biber.
Priprema:
- Tjesteninu skuhajte al dente u posoljenoj vodi i ocijedite. Kukuruz obarite kratko u ključaloj vodi. Ohlađenu tjesteninu pomiješajte s paradajzom isječenim na kriške, kukuruzom, feta sirom isječenim na kockice, krastavcima isječenim na sitne kockice i maslinama, a zatim prelijte preljevom.
- Preljev: Pomiješajte jogurt sa senfom, maslinovim uljem i solju. Salatu prelijte, pospite grubo mljevenim šarenim biberom i poslužite.