Sastojci: 

 

1 manji krompir,

1 veća mrkva,

1 manja tikvica,

1 manja glavica crnog luka,

pola vezice peršina,

100 g soli,

kašika ulja.

 

Priprema: 

 

  1. Sve sastojke sitno nasjeckajte i stavite u teflonsku tavu u kojoj se sastojci neće zalijepiti za dno, nalijte malo vode i prodinstajte dok ne ispari sva tekućina koju će pustiti povrće. Dodajte so i ulje i nastavite miješati još nekoliko minuta.

 

  1. Sameljite sve sastojke i vratite na tavu kako bi se malo osušilo. Kada dobijete smjesu gustu poput tijesta, maknite ju s vatre i rasporedite po papiru za pečenje. Napravite od smjese pravougaonik debljine oko 1 centimetar i zamrznite na 12 sati. Nakon toga nasjeckajte na kockice.

 

  1. Svaku kockicu uvijte u papir za pečenje i stavite u frižider – to je pravilan način čuvanja. Od ove smjese se dobiva 9 kockica, a povrće se može izmijeniti po želji i ukusu.