Sastojci:
8 palačinaka
ulje za pečenje nadjevenih palačinaka
Za nadjev:
500 g šampinjona
100 g kukuruza šećerca
100 g naribanog sira
70 g mladog luka
kašika nasjeckanog peršuna
2 kašike začina
30 g maslaca
Za umak:
30 g maslaca
400 g svježeg paradajza
kašika začina
3 kašike ljutog kečapa
250 ml vrhnja za kuhanje
Priprema:
Na 2-3 kašike maslaca popecite narezani mladi luk.
Dodajte šampinjone narezena na listiće i začin. Dinstajte dok tekućina ne ispari pa posudu maknite s vatre.
U još tople šampinjone umiješajte sir, kukuruz i peršun.
Na maslacu prodinstajte paradajz narezan na kockice, dodajte začin i dinstajte još 10-ak minuta.
Umiješajte kečap i vrhnje te kuhajte 2-3 minute.
Na svaki palačinak stavite 1-2 kašike nadjeva od šampinjona i preklopite na četvrtine.
Nadjevene palačinke stavite u širu tavu i na ulju ih popecite sa svake strane 1-2 minute.
Prelijte umakom od paradajza i poslužite.