8 palačinaka 

ulje za pečenje nadjevenih palačinaka

Za nadjev:

500 gr šampinjona

100 gr. kukuruza šećerca

100 gr naribanog sira Edamera

70 gr mladog crvenog luka

kašika nasjeckanog peršuna

2 kašike vegete

30 gr maslaca

Za umak:

30 gr maslaca

400 gr svježeg paradajza

kašika vegete

3 kašike ljutog ketchupa 250 ml vrhnja za kuhanje

Na 2-3 kašike maslaca popecite narezani mladi luk.

Dodajte šampinjone narezena na listiće i vegetu. Dinstajte dok tekućina ne ispari pa posudu maknite s vatre.

U još tople šampinjone umiješajte sir, kukuruz i peršun.

Na maslacu prodinstajte paradajz narezan na kockice, dodajte vegetu i dinstajte još 10-ak minuta.

Umiješajte ketchup i vrhnje te kuhajte 2-3 minute.

Na svaki palačinak stavite 1-2 kašike nadjeva od šampinjona i preklopite na četvrtine.

Nadjevene palačinke stavite u širu tavu i na ulju ih popecite sa svake strane 1-.2 minute.

Prelijte umakom od paradajza i poslužite.