Sastojci:

karfiol,

3 jaja,

3 kašike brašna,

1 šoljica prezle,

1 šoljica parmezan sira,

1/2 šoljice povrtnog  dodatka jelima,

1 kašika svježe mljevenog bibera,

suncokretovo ulje,

svježi peršun.

Priprema:

  1. Karfiol operemo i razdvojimo na manje cvjetove, a zatim stavimo u vrelu vodu i kuhamo pet minuta.
  2. U tri zasebne posude stavimo jaja začinjena povrtnim dodatkom jelima i biberom, brašno i prezlu pomiješane s parmezanom.
  3. Nakon što je karfiol kuhan, ocijedimo ga i pustimo da se malo ohladi.
  4. Zatim redom karfiol umačemo u brašno, jaja te prezlu s parmezanom.
  5. Ovako pripremljen karfiol peći u vrelom ulju. Nakon što je karfiol poprimio zlatnu boju, vadimo ga iz tave i stavljamo na kuhinjski papir, da upije višak masnoće. Ovako pripremljen karfiol na kraju pospemo svježim sjeckanim peršunom te poslužimo.