Sastojci za koru:
1/2 l mlijeka,
80 g putera,
80 g brašna,
1/2 kg špinata,
5 jaja.
Za fil:
2 čaše kisele pavlake,
1/2 kg mladog sira uz dodatak krem sira,
100 g pureće šunke.
Za ukrašavanje:
Krem sir.
Priprema:
- Oprani špinat sitno isjeckati, posoliti i nakon pola sata dobro ocijediti. Skuhati mlijeko, puter i malo soli, postepeno dodavati brašno i brzo miješati da ne zagori. Masu potpuno ohladiti, pa u nju dodati špinat i pet žumanaca, jedno po jedno. Dobro ih izmiksati. Na kraju dodajte snijeg od pet bjelanaca i sve lagano miješajte kašikom.
- Smjesu izliti na papir kojim ste obložili pleh i peći pola sata na 150 stepeni. Pečenu koru odmah urolajte zajedno s papirom, pa kad se ohladi, razmotajte je i filujte kiselom pavlakom i umućenim mladim sirom u koji ste dodali i šunku. Ponovo sve urolajte i premažite krem sirom.