Sastojci:

 

220 g oraha,

180 g hurmi,

malo soli,

300 g indijskih oraščića,

100 g kokosovog ulja,

140 g meda,

štapić vanilije,

100 ml soka od limuna,

170 g šumskog voća.

 

Priprema:

 

  1. Hurme namočite u vodi dvadesetak minuta pa im skinite kožicu i uklonite košpicu. Hurme, orahe i malo soli usitnite u mikseru. Smjesa je gotova kad od nje možete oblikovati kuglicu koja se ne rasipa.

 

  1. Smjesu utisnite u kalup prečnia 24 cm na koji ste prethodno stavili prozirnu foliju.

 

  1. Kokosovo ulje i med otopite pa ih, zajedno s ocijeđenim indijskim oraščićima, sjemenkama vanilije i sokom od limuna, izmiksajte u kremu.

 

  1. Malo vise od polovice kreme razmažite po podlozi od oraha, a u drugu polovicu dodajte šumsko voće te ponovno sve zajedno izmiksajte kako bi se sve sjedinilo. Kremu od šumskog voća stavite na bijelu kremu.

 

  1. Tortu je potrebno držati nekoliko sati u zamrzivaču i izvaditi je 20 minuta prije posluživanja.