Kombinacija s kojom nikako ne možete pogriješiti je špinat i feta sir. Ovi muffini idealan su snack ili finger food. Vrlo su jednostavni za pripremu i brzo gotovi, muffini mogu biti i obrok za “na brzaka”. Kako bi ispali što bolje, važno je da sastojci budu sobne temperature. Smjesu nemojte previše miješati.
Sastojci:
400 g oštrog brašna
350 g špinata
150 g feta sira
30 g ribanog tvrdog sira
350 ml mlijeka
100 g maslaca
1 jaje
12 g praška za pecivo
2 kašičice sušenog vlasca
malo soli i bibera
Priprema:
- Operite špinat i odstranite mu stabljike. Fetu narežite na male kockice, a maslac rastopite. Mlijeko i jaje pomiješajte s rastopljenim maslacem.
- Pomiješajte brašno s praškom za pecivo, soli, biberom i vlascem, a potom im pridružite i špinat, fetu i ribani tvrdi sir.
- Dobro promiješajte pa dodajte smjesu tekućih sastojaka.
- Smjesu rasporedite u kalup za 12 muffina u koje ste stavili 12 papirnatih košarica.
- Pecite na 200 sepeni oko 25 minuta.