Sastojci:

400 g oštrog brašna,

350 g špinata,

150 g feta sira,

30 g ribanog tvrdog sira,

350 ml mlijeka,

100 g maslaca,

1 jaje,

12 g praška za pecivo,

2 kašičice sušenog vlasca,

pola kašičice soli,

pola kašičice bibera.

Priprema:

  1. Operite špinat i odstranite mu stabljike. Fetu narežite na kockice, a maslac rastopite.
  2. Mlijeko i jaje „zgrijte“ na sobnu temperaturu, pa ih dobro pomiješajte s rastopljenim maslacem.
  3. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo, soli, biberom i vlascem, a potom im pridružite i špinat, fetu i ribani tvrdi sir. Dobro promiješajte pa dodajte smjesu tečnih sastojaka. S miješanjem stanite čim se sastojci sjedine.
  4. Smjesu rasporedite u kalup za 12 muffina u kojeg ste stavili 12 papirnatih košarica. Pecite na 200 stepeni oko 25 minuta.