Sastojci:
2 maslinovog ulja,
8 jaja,
1 šolja mlijeka,
0.50 dl parmezana,
1 mala kašika soli,
pola male kašike bibera,
200 g integralnog hljeba,
300 g mladog špinata,
1 luk,
pola male kašike svježeg timijana,
pola šolje kozjeg sira.
Priprema:
- Posudu za pečenje (20x20cm) premazati maslinovim uljem. U zdjeli razmutiti jaja, dodati mlijeko, parmezan i po četvrtinu kašičice soli i bibera. Ubaciti kockice hljeba i promiješati da se hljeb obloži smjesom pa sve prebaciti u posudu za pečenje i ostaviti sa strane.
- Rernu zagrijati na 200 stepeni. U većoj tavi zagrijati dvije kašike maslinovog ulja i dinstati špinat, luk, timijan s preostalom količinom soli i bibera, dok luk počne poprimati smeđu boju.
- Dinstano povrće dodati smjesi u posudu za pečenje, na kraju posipati kozjim sirom i peći oko 25 minuta.
- Nakon pečenja ostaviti 5 minuta da odstoji pa servirati.