Sastojci:

 

1,5 kašika maslinovog ulja,

700 g pilećeg filea,

1 nasjeckani crveni luk srednje veličine,

2 zgnječena čehna bijelog luka,

340 g paprike narezane na trakice,

1,5 čaša sosa od paradajza,

1/3 chilija,

1/4 čaše listića bosiljka,

100 g mozzarelle narezane na kriščice,

1/3 čaše mrvica od svježeg hljeba.

 

Priprema:

 

  1. Rernu stavite da se zagrije na 220 stepeni, a za to vrijeme na maslinovom ulju prepecite piletinu dok sa svake strane komadi ne dobiju zlatno-smeđu boju. Kad je piletina gotova izvadite ju na tanjir i stavite sa strane.

 

  1. Na ulje od pečenja piletine stavite luk i bijeli luk te pržite povremeno miješajući. Nakon dvije minute, kad luk postane mekan, ubacite paprike i pržite još jednu minutu. Zatim dodajte sos od paradajza i chilli. Kad počne kipjeti umiješajte bosiljak, posolite i pobiberite.

 

  1. Pola pečene piletine složite na dno posude za pečenje ili obične tepsije pa prelijte s malo sosa i slažite slojeve tako da zadnji sloj bude sos koji ste pripremali. Na vrh složite mozzarelu i posipajte svježe izmrvljenim hljebom.

 

Pecite 10 do 15 minuta dok gornji sloj ne dobije zlatnu boju, a zatim još ukrasite s nekoliko listića svježeg bosiljka.