Sastojci:

 

1 patlidžan,

800 g špinata,

1 šolja mljevenih badema,

2 kašike grubo sjeckanih badema,

so, biber, maslinovo ulje,

2 čehna bijelog luka,

parmezan,

1 mozzarella.

 

Priprema:

 

  1. Patlidžan izrežite na kriške pa ga ispecite na tavi. Špinat kratko blanširajte pa ga dobro ocijedite. Bijei luk izrežite na tanke listiće, a mozzarellu na kriške. U posudu za pečenje složite prvo patlidžane, pospite ih listićima bijelog luka, posolite, pospite s malo mljevenih badema i parmezana pa stavite sloj špinata i tako redom dok ne potrošite sve sastojke.

 

  1. Na kraju po vrhu rasporedite narezanu mozzarellu i pospite grubo sjeckanim bademima. Pokapajte s malo maslinovog ulja i pecite u rerni na 180 stepeni dok se sir ne istopi.