Sastojci:

4 komada pilećih prsa (bez kože i kosti),

so i biber,

3 sitno narezana čehna bijelog luka,

1 svježanj peršuna,

2 kašike svježeg timijana,

8 listića bosiljka,

1/2 šoljice brašna,

3 kašike maslinovog ulja,

8 kašika maslaca,

1 šoljica bijelog vina,

sok od limuna (pola limuna ocijediti),

8 kriški limuna.

Priprema:

  1. Istući pileća prsa što je tanje moguće i svaki komad prerezati na dva dijela (sada je 8 komada mesa).
  2. Okrenuti mekšu stranu mesa (unutarnji dio prsa) prema dolje i posoliti/pobiberiti; sve začine podijeliti na 8 dijelova i svaki komad mesa dobro začiniti.
  3. U sredinu svakog komada mesa staviti kašiku maslaca (oblikovati je u valjak); svaki komad prvo sa strane preklopiti preko maslaca, a onda zarolati meso s gornje strane prema donjoj (čvrsto zarolati meso kako maslac ne bi iscurio).
  4. Svaki zarolani komad mesa staviti u brašno (tako da cijeli komad bude prekriven brašnom) i staviti meso u frižider na pola sata.
  5. Zagrijati ulje u posudi za pečenje i ispeći meso sa svih strana (oko 15 minuta je potrebno da se svi komadi dobro ispeku).
  6. Izvaditi meso i uliti vino na istu posudu za pečenje te ga zakuhati (razrijediti umak vodom ako je previše vina) i dodati sok od limuna.
  7. Zagrijati rernu na 200 stepeni i peći meso 10 – 15 minuta – dok korica ne postane hrskava i suha. Poslužiti pečeno meso preliveno umakom uz krišku limuna.