Sastojci za tijesto:

4 jaja,

200 g šećera,

150 ml ulja,

200 ml soka od banana,

150 g crne čokolade,

velika banana,

kašika limunovog soka,

300 g brašna,

kesica praška za pecivo,

pola kašičice đumbira.

Za preljev:

po 100 g crne i bijele čokolade,

nekoliko čokoladnih jaja za ukrašavanje.

Priprema:

  1. Banane oguliti, izgnječiti kašikom i preliti limunovim sokom.
  2. Jaja i šećer pjenasto umutiti, dodati ulje i sok od banana, umiješati izgnječene banane, krupno sjeckanu crnu čokoladu, đumbir, postepeno dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo i zamijesiti tijesto.
  3. Pravougani pleh obložiti papirom za pečenje, sipati tijesto i peći 45, 50 minuta u rerni zagrijanoj na 200 stepeni.
    4. Kolač staviti na poslužavnik i ohladiti. Bijelu i crnu čokoladu otopiti u odvojenim posudama, kašikom ih cik-cak prelivati po površini kolača i ukrasiti čokoladnim jajima.