Jednostavan i brzi recept sočne piletine u umaku od vrhnja s koprom, idealan za zaposlene osobe koje žele napraviti nešto u kratko vremena.
Sastojci:
1,2 kg pilećih bataka
so
Umak:
50 g maslaca
50 g glatkog brašna
300 ml pilećeg temeljca
300 g milerama
1 vezica kopra
Priprema:
1. Pileće batake posolite i ostavite da se mariniraju 20 minuta.
2. Batake zapecite u tavi okrećući ih, sa svake strane po 2 minute. Prebacite piletinu u pećnicu i pecite 20 minuta na 180 stepeni.
3. U međuvremenu napravite umak. Dodajte malo brašna po maslacu, podlijte temeljcem i kuhajte stalno miješajući 15 minuta, a zatim posolite.
4. Dodajte mileramu malo vrućeg temeljca, razmutite ga i ulijte u umak, ugasite vatru i promiješajte. Prelijte pečene batake umakom, pospite sjeckanim koprom i poslužite.
Savjet: Brašno za umak možete i malo duže pržiti na maslacu da promijeni boju i da posebnu aromu jelu.