Sastojci:
1 pile
1 glavica luka
1 list lovora
2 karanfilića
pola mrkve
1 komad celera
so
1 zelena paprika
2 kašike maslaca ili margarina
4 kašike brašna
1/4 l hladnog mlijeka
1 manja konzerva šampinjona
sok od pola limuna
malo vorčester sosa
Priprema:
- Oprati pile i staviti ga u odgovarajući lonac. Dodati oguljeni luk, list lovora, karanfilić, oguljenu mrkvu, očišćeni celer i kašičicu soli.
- Kuhati na niskoj temperaturi sve dok se meso ne počne odvajati od kostiju. Papriku isjeći na četvrtine i izvaditi sjemenke. Potom je isjeći na duguljaste komade i pržiti na maslacu ili margarinu.
- Posuti brašnom, dobro promiješati i pržiti još dvije minute. Dodati mlijeko uz miješanje. Dodati šampinjone i 1/4 l supe i kuhati pet minuta. Meso odvojiti od kostiju, isjeći i zagrijati u umaku.
- Začiniti limunovim sokom, vorčester sosom i posoliti.