Sastojci:

1 pile

1 glavica luka

1 list lovora

2 karanfilića

pola mrkve

1 komad celera

so

1 zelena paprika

2 kašike maslaca ili margarina

4 kašike brašna

1/4 l hladnog mlijeka

1 manja konzerva šampinjona

sok od pola limuna

malo vorčester sosa

Priprema:

  1. Oprati pile i staviti ga u odgovarajući lonac. Dodati oguljeni luk, list lovora, karanfilić, oguljenu mrkvu, očišćeni celer i kašičicu soli.
  2. Kuhati na niskoj temperaturi sve dok se meso ne počne odvajati od kostiju. Papriku isjeći na četvrtine i izvaditi sjemenke. Potom je isjeći na duguljaste komade i pržiti na maslacu ili margarinu.
  3. Posuti brašnom, dobro promiješati i pržiti još dvije minute. Dodati mlijeko uz miješanje. Dodati šampinjone i 1/4 l supe i kuhati pet minuta. Meso odvojiti od kostiju, isjeći i zagrijati u umaku.
  4. Začiniti limunovim sokom, vorčester sosom i posoliti.