Potrebno:

 

250 g brokula,

500 g špageta,

1 kašika putera,

1 kašika maslinovog ulja,

pola glavice crnog luka,

1 čehne rendanog bijelog luka,

pola kašičice soli,

biber,

4 kašike slatke pavlake,

pola šolje rendanog parmezana.

 

Priprema:

 

  1. Brokule isijecite i prokuhajte od 3 do 5 minuta, ocijedite i ostavite sa strane.

 

  1. Špagete skuhajte i ocijedite. Zagrijte zajedno puter i maslinovo ulje na srednjoj temperaturi, dodajte crni luk i dinstajte dok ne omekša. Dodajte bijeli luk i dinstajte još 2 minute. Potom dodajte brokule, so, biber i kuhajte sve zajedno još nekoliko minuta.

 

  1. Pred kraj dodajte slatku pavlaku i ukuhajte pola minute. Nakon toga, prebacite sve u mikser i kratko izmiksajte.

 

  1. Sos izvadite u posudu s kuhanim špagetima. Prelijte sa malo preostale vode od kuhanja i uz miješanje kuhajte još minutu-dvije. Prespite u zdjelu za posluživanje i dodajte rendani parmezan.