Zašto biste kupovali danska peciva u pekari kad ih možete napraviti sami.  I to još brže i lakše nego ste mislili.

Trebat će vam samo lisnato tijesto, malo krem sira, limunove korice, šećera i jedno jaje. Ako ne volite samo sir, slobodno dodajte i malo marmelade od marelice ili šumskog voća. Vjerujte, dobit ćete jednu divnu i mirisnu poslasticu koju ćete s radošću jesti baš svako jutro.

Sastojci:

1 lisnato tijesto

200 g krem sira

naribana korica limuna

1 kašičica ekstrakta vanilije

4 kašike šećera

Priprema:

1. Zagrijati pećnicu na 200 stepeni.

2. Narezati tijesto na manje komade (sami odredite koje veličine želite da budu), svaki komad tijesta malo izbockati viljuškom kako se ne bi diglo previše pa će nadjev pasti s tijesta

3. Pomiješati krem sir, vaniliju, šećer, limunovu koricu i ravnomjerno rasporediti po tijestu, ali ne po cijelom tijestu već ostaviti 1 cm sa svih strana

4. Peći u zagrijanoj pećnici 15 do 20 minuta.

5. Po želji, kada su peciva pečena, posipajte ih šećerom u prahu.