Sastojci za tijesto:

 

1 šolja pšeničnog brašna,

pola šolje maslaca,

pola kašičice soli,

pola kašičice bibera,

1 žumance.

 

Fil:

 

1,5 šolja špinata,

200 g kuhane pileće šunke,

4 jaja,

1 šolja kiselog vrhnja,

1 šolja goude,

so, biber.

 

Priprema:

 

  1. Napravite tijesto. Pomiješajte brašno, so i biber. Dodajte komadiće maslaca i izmiješajte prstima. Umutite žumance i dodajte suhim sastojcima za tijesto. Miješajte dok ne dobijete smjesu nalik na tijesto. Zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u frižideru 20 minuta.

brašno, maslac,

  1. Razvaljajte tijesto i probodite na ga nekoliko mjesta viljuškom pa utabajte u dno lima za pečenje.

 

  1. Za fil pomiješajte jaja, vrhnje, so i biber. Miksajte 30 sekundi, a preko tijesta u limu za pečenje pospite listove špinata, šunku i sir. Preko prelijte smjesu s jajima i vrhnjem.

 

  1. Pecite na 200 stepeni oko 45 minuta. Hladite desetak minuta prije posluživanja