Sastojci:

700 g telećih odrezaka,

200 g vrganja,

120 ml crnog vina,

20 g očišćenih pečenih kestena,

25 g senfa,

35 g umaka za pečenje,

2 kašičice začina,

ulje, so i biber.

Pripema:

  1. Vrganje očistimo i narežemo na kriške. Teleće odreske začinimo solju, stavimo ih u tavu na ugrijano ulje i pržimo sa svake strane po jednu minutu.
  2. Zatim odreske premjestimo u vatrostalnu posudu, a u tavu, na masnoću od prženja, ulijemo crno vino, dodamo senf, dobro promiješamo i kuhamo dok vino napola ne ispari.
  3. Za to vrijeme, u zdjelicu s prahom za umak, ulijemo vodu i dobro promiješamo pjenjačom, da ne ostanu grudvice. Dobijenu smjesu ulijemo u tavu, dobro promiješamo, dodamo narezane vrganje, kestene, začinimo povrtnim dodatkom jelima, promiješamo i pričekamo da zavri.
  4. Dobiveni umak prelijemo preko odrezaka i sve zajedno stavimo u rernu, zagrijanu na 200 stepeni, 20-ak minuta.