Sastojci:
700 g telećih odrezaka,
200 g vrganja,
120 ml crnog vina,
20 g očišćenih pečenih kestena,
25 g senfa,
35 g umaka za pečenje,
2 kašičice začina,
ulje, so i biber.
Pripema:
- Vrganje očistimo i narežemo na kriške. Teleće odreske začinimo solju, stavimo ih u tavu na ugrijano ulje i pržimo sa svake strane po jednu minutu.
- Zatim odreske premjestimo u vatrostalnu posudu, a u tavu, na masnoću od prženja, ulijemo crno vino, dodamo senf, dobro promiješamo i kuhamo dok vino napola ne ispari.
- Za to vrijeme, u zdjelicu s prahom za umak, ulijemo vodu i dobro promiješamo pjenjačom, da ne ostanu grudvice. Dobijenu smjesu ulijemo u tavu, dobro promiješamo, dodamo narezane vrganje, kestene, začinimo povrtnim dodatkom jelima, promiješamo i pričekamo da zavri.
- Dobiveni umak prelijemo preko odrezaka i sve zajedno stavimo u rernu, zagrijanu na 200 stepeni, 20-ak minuta.