Sastojci:
600 g teletine,
1 glavica luka,
2 čehna bijelog luka,
500 g šampinjona,
2 struka mladog luka,
200 g krem-sira,
1,5 kocka za pileću supu,
svježi timijan,
so, biber,
ulje,
oko 5 dl vode.
Priprema:
- Teletinu isjeći na kockice i propržiti nekoliko minuta na vrelom ulju. Dodati sitno sjeckani luk i bijeli luk i dinstati dok luk ne omekša, još oko 15 minuta.
- U drugoj tavi dinstati oko 15 minuta na malo ulja šampinjone isječene na listove i sitno sjeckani mladi luk.
- Spojiti meso i šampinjone, doliti pola vode, staviti kocke za pileću supu, so i biber i kuhati na umjerenoj temperaturi još oko pola sata uz povremeno dolivanje ostatka vode.
- Pred kraj kuhanja dodati listiće svježeg timijana. Umiješati i krem-sir i kada se istopi skloniti jelo s vatre.
- Poslužiti uz pire-krompir, tjesteninu, kuhano povrće, pomfrit.