Sastojci:

600 g teletine,

1 glavica luka,

2 čehna bijelog luka,

500 g šampinjona,

2 struka mladog luka,

200 g krem-sira,

1,5 kocka za pileću supu,

svježi timijan,

so, biber,

ulje,

oko 5 dl vode.

Priprema:

  1. Teletinu isjeći na kockice i propržiti nekoliko minuta na vrelom ulju. Dodati sitno sjeckani luk i bijeli luk i dinstati dok luk ne omekša, još oko 15 minuta.
  2. U drugoj tavi dinstati oko 15 minuta na malo ulja šampinjone isječene na listove i sitno sjeckani mladi luk.
  3. Spojiti meso i šampinjone, doliti pola vode, staviti kocke za pileću supu, so i biber i kuhati na umjerenoj temperaturi još oko pola sata uz povremeno dolivanje ostatka vode.
  4. Pred kraj kuhanja dodati listiće svježeg timijana. Umiješati i krem-sir i kada se istopi skloniti jelo s vatre.
  5. Poslužiti uz pire-krompir, tjesteninu, kuhano povrće, pomfrit.