Sastojci:

85 g čokolade,

18 piškota,

1/4 šolje jake skuhane kafe,

1/4 šolje likera od kafe,

500 g sladoleda s okusom kafe ili vanilije,

1,5 šolje umućenog slatkog vrhnja,

600 g sladoleda s okusom karamele,

čokolada za ukrašavanje.

Priprema:

  1. Obložiti pleh od 20 cm aluminijskom folijom.
  2. Narendati čokoladu, a piškote redati na dno pleha.
  3. Pomiješati kafu i liker pa polovinom mješavine premazati piškote da omekšaju.
  4. Sladoled od kafe staviti u posudu i miješati dok ne omekša, ali se ne smije otopiti.
  5. Smjesu staviti preko piškota, posuti polovinom rendane čokolade, a preko rasporediti polovinu umućenog slatkog vrhnja.
  6. Staviti u zamrzivač na pola sata, a onda ponoviti sve isto samo sa sladoledom od karamele. Prekriti folijom i ostaviti tri sata u zamrzivaču. Pola sata prije serviranja prebaciti kolač u frižider. Voditi računa da skinete foliju prije serviranja i ukrasiti čokoladom.