Sastojci:

500 g tjestenine,

1 velika konzerva pelata,

zaleđena mješavina morskih plodova

so, biber,

maslinovo ulje,

1 velika glavica luka,

3 čehna bijelog luka,

3-4 grančice svježeg peršuna,

nekoliko listića svježe mente.

Priprema:

  1. Očistite i nasjeckajte luk. Očistite i nasjeckajte bijeli luk. Luk pržite na maslinovu ulju, pa kad postane staklast, dodajte bijeli luk. Kad zamiriše, dodajte pelete. U paradajz dodajte morske plodove. Dinstajte desetak minuta. Začinite.
  2. Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi. Ocijedite je. Potom je pomiješajte s dobivenom umakom. Začinite sjeckanim peršunom. Prije posluživanja po tjestenini rasporedite natrgane listiće mente.

Savjet: Ako volite pikantno jelo možete začiniti mljevenom čili papričicom.