Sastojci:
500 g tjestenine,
1 velika konzerva pelata,
zaleđena mješavina morskih plodova
so, biber,
maslinovo ulje,
1 velika glavica luka,
3 čehna bijelog luka,
3-4 grančice svježeg peršuna,
nekoliko listića svježe mente.
Priprema:
- Očistite i nasjeckajte luk. Očistite i nasjeckajte bijeli luk. Luk pržite na maslinovu ulju, pa kad postane staklast, dodajte bijeli luk. Kad zamiriše, dodajte pelete. U paradajz dodajte morske plodove. Dinstajte desetak minuta. Začinite.
- Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi. Ocijedite je. Potom je pomiješajte s dobivenom umakom. Začinite sjeckanim peršunom. Prije posluživanja po tjestenini rasporedite natrgane listiće mente.
Savjet: Ako volite pikantno jelo možete začiniti mljevenom čili papričicom.