Sastojci:

300 g mocarela sira,

pola kašičice morske soli,

pola šolje maslinovog ulja,

2 kašike maslaca,

1 šolja sitno nasjeckanog crvenog luka,

3 čehna sitno nasjeckanog bijelog luka,

500 grama tjestenine,

4 šolje zrelog paradajza nasjeckanog na kockice,

tri četvrtine šolje parmezana,

pola šolje nasjeckanog bosiljka.

Priprema:

  1. Nasjeckajte mocarelu i posolite je. Stavite kuhati tjesteninu. Zagrijte maslinovo ulje i maslac pa dodajte luk i dinstajte te kasnije dodajte i bijeli luk.
  2. Kada luk omekša dodajte paradajz. Nastavite dinstati još 5 minuta, tek toliko da paradajz omekša.
  3. Ocijedite tjesteninu i dodajte je u paradajz. Tjesteninu i paradajz maknite s vatre, dodajte posoljenu mocarelu te polovinu količine parmezana. Dobro promiješajte.