Sastojci za koru:

2 jajeta,

5 kašika šećera,

1/2 šolje vode,

1/2 šolje mlijeka,

1/2 šolje ulja,

1/2 praška za pecivo,

5 kašika brašna,

2 kašike kakaa.

Fil:

1 l mlijeka,

14 kašika šećera,

6 kašika gustina,

250 g margarina,

100 g čokolade.

Još je potrebno:

1 kg banana.

Priprema:

  1. Za koru umutiti dobro jaja i šećer, pa dodati ostale sastojke i peći u kalupu od 24 cm na temperaturi od 180 do 200 stepeni dok ne porumeni. Ohladite koru, pa je prepoloviti.
  2. Šećer upržiti, pa kad dobije finu karamel boju dodati mlijeko i čokoladu. Kad se karamel istopi dodati umućeni gustin i uz stalno miješanje kuhati dok ne dobijete finu gustu kremu.
  3. Ohladiti je, pa dodati margarin i sve dobro umutiti mikserom.
  4. Staviti prvu koru, pa banane izrezane na kolutiće, pola fila, drugu koru, pa ostatak fila. Ukrasiti po želji.