Sastojci za koru:
2 jajeta,
5 kašika šećera,
1/2 šolje vode,
1/2 šolje mlijeka,
1/2 šolje ulja,
1/2 praška za pecivo,
5 kašika brašna,
2 kašike kakaa.
Fil:
1 l mlijeka,
14 kašika šećera,
6 kašika gustina,
250 g margarina,
100 g čokolade.
Još je potrebno:
1 kg banana.
Priprema:
- Za koru umutiti dobro jaja i šećer, pa dodati ostale sastojke i peći u kalupu od 24 cm na temperaturi od 180 do 200 stepeni dok ne porumeni. Ohladite koru, pa je prepoloviti.
- Šećer upržiti, pa kad dobije finu karamel boju dodati mlijeko i čokoladu. Kad se karamel istopi dodati umućeni gustin i uz stalno miješanje kuhati dok ne dobijete finu gustu kremu.
- Ohladiti je, pa dodati margarin i sve dobro umutiti mikserom.
- Staviti prvu koru, pa banane izrezane na kolutiće, pola fila, drugu koru, pa ostatak fila. Ukrasiti po želji.