Sastojci za biskvit:

 

6 jaja,

6 kašika šećera,

4 kašike brašna,

2 kašike kakaa,

1 prašak za pecivo,

10 dkg otopljene čokolade za kuhanje,

3 kašike mlijeka.

 

Za kremu:

 

pola litra mlijeka,

7 kašika brašna,

15 dkg šećera,

2 vanilin šećera,

15 dkg margarina,

još pola kg jagoda.

 

Ganache:

 

4 dl vrhnja za šlag,

20 dkg čokolade za kuhanje.

 

Priprema:

 

  1. Za biskvit razdvojiti žumanca i bjelanca pa mutiti žumace sa šećerom dok ne postanu pjenasta. Dodati brašno, kakao, prašak za pecivo, mlijeko i otopljnu čokoladu za kuhanje. Na kraju dodati posebno umućena bjelanca. Peći na 175 stepeni oko 30 minuta.

 

  1. Za kremu odvojiti 2 dl mlijeka pa  pomiješati sa šećerom,vanillin šećerom i brašnom. Ostatak mlijeka staviti da prokuha pa dodati pripremljenu smjesu i miješati 5-6 minuta. U ohlađenu kremu dodati izmiksan margarin.

 

  1. Jagode sitno nasjeckati. Za ganache zagrijati vrhnje za šlag i dodati čokoladu za kuhanje, gotov je kada se čokolada otopi. Hladiti uz povremeno mućenje.

 

  1. Biskvit prerezati na dva dijela, slagati biskvit, pola kreme, jagode, ostatak kreme, biskvit i ganache.