Sastojci za biskvit:
6 jaja,
6 kašika šećera,
4 kašike brašna,
2 kašike kakaa,
1 prašak za pecivo,
10 dkg otopljene čokolade za kuhanje,
3 kašike mlijeka.
Za kremu:
pola litra mlijeka,
7 kašika brašna,
15 dkg šećera,
2 vanilin šećera,
15 dkg margarina,
još pola kg jagoda.
Ganache:
4 dl vrhnja za šlag,
20 dkg čokolade za kuhanje.
Priprema:
- Za biskvit razdvojiti žumanca i bjelanca pa mutiti žumace sa šećerom dok ne postanu pjenasta. Dodati brašno, kakao, prašak za pecivo, mlijeko i otopljnu čokoladu za kuhanje. Na kraju dodati posebno umućena bjelanca. Peći na 175 stepeni oko 30 minuta.
- Za kremu odvojiti 2 dl mlijeka pa pomiješati sa šećerom,vanillin šećerom i brašnom. Ostatak mlijeka staviti da prokuha pa dodati pripremljenu smjesu i miješati 5-6 minuta. U ohlađenu kremu dodati izmiksan margarin.
- Jagode sitno nasjeckati. Za ganache zagrijati vrhnje za šlag i dodati čokoladu za kuhanje, gotov je kada se čokolada otopi. Hladiti uz povremeno mućenje.
- Biskvit prerezati na dva dijela, slagati biskvit, pola kreme, jagode, ostatak kreme, biskvit i ganache.