Sastojci za podlogu:
2 šolje orašastih plodova po želji (lješnik, badem, orah),
2 kašike rastopljenog kokosovog ulja,
1 šolja natopljenih hurmi,
1 kašika kokosovih ljuskica.
Priprema:
Orašaste plodove sameljite u blenderu do smjese brašna. Dodajte hurme, kokosove ljuskice i kokosovo ulje te miksajte dok ne dobijete finu smjesu. Nanesite je u kalup za torte te ostavite kratko u zamrzivaču ili frižideru da se stisne.
Sloj od čokolade:
3 šolje natopljenih indijskih oraščića,
1,5 šolja svježeg soka od mandarine,
3 kašike naribane korice mandarine,
5 kašika rastopljenog kakao maslaca,
3 kašike sirovog kakao praha,
1/2 šolje zaslađivača (med, javorov sirup, agavin sirup).
Priprema:
Indijske oraščiće natopite u vodi nekoliko sati kako bi omekšali. Bacite vodu, stavite ih u blender te dodajte sok od mandarine, koricu mandarine i kakao prah. Sve zajedno miksajte do fine smjese potom dodajte zaslađivač po želji i kakao prah i sve zajedno smiksajte. Izlijte kremu na koru te stavite u zamrzivač na minimalno 45 minuta kako bi se krema stisnula.
Sloj od mandarine:
1/2 šolje natopljenih indijskih oraščića,
1 šolja svježeg soka od mandarine,
7 kašika naribane korice mandarine,
5 kašika kokosovog vrhnja,
2 kašike rastopljenog kokosovog ulja,
1/2 šolje zaslađivača (med, javorov sirup, agavin sirup).
Priprema:
Indijske oraščiće natopite u vodi nekoliko sati kako bi omekšali. Bacite vodu, stavite ih u blender zajedno sa sokom od mandarina, koricom i kokosovim vrhnjem. Miksajte do fine smjese, a zatim dodajte kokosovo ulje i zaslađivač po želji te sve zajedno pomiješajte. Kremu od mandarine izlijte preko kreme od čokolade te stavite u zamrzivač da se stisne. Po želji ukrasite komadićima čokolade, komadićima mandarina ili koricom mandarine.