Sastojci za podlogu:

 

2 šolje orašastih plodova po želji (lješnik, badem, orah),

2 kašike rastopljenog kokosovog ulja,

1 šolja natopljenih hurmi,

1 kašika kokosovih ljuskica.

 

Priprema:

 

Orašaste plodove sameljite u blenderu do smjese brašna. Dodajte hurme, kokosove ljuskice i kokosovo ulje te miksajte dok ne dobijete finu smjesu. Nanesite je u kalup za torte te ostavite kratko u zamrzivaču ili frižideru da se stisne.

 

Sloj od čokolade:

 

3 šolje natopljenih indijskih oraščića,

1,5 šolja svježeg soka od mandarine,

3 kašike naribane korice mandarine,

5 kašika rastopljenog kakao maslaca,

3 kašike sirovog kakao praha,

1/2 šolje zaslađivača (med, javorov sirup, agavin sirup).

 

Priprema:

 

Indijske oraščiće natopite u vodi nekoliko sati kako bi omekšali. Bacite vodu, stavite ih u blender te dodajte sok od mandarine, koricu mandarine i kakao prah. Sve zajedno miksajte do fine smjese potom dodajte zaslađivač po želji i kakao prah i sve zajedno smiksajte. Izlijte kremu na koru te stavite u zamrzivač na minimalno 45 minuta kako bi se krema stisnula.

 

Sloj od mandarine:

 

1/2 šolje natopljenih indijskih oraščića,

1 šolja svježeg soka od mandarine,

7 kašika naribane korice mandarine,

5 kašika kokosovog vrhnja,

2 kašike rastopljenog kokosovog ulja,

1/2 šolje zaslađivača (med, javorov sirup, agavin sirup).

 

Priprema:

 

Indijske oraščiće natopite u vodi nekoliko sati kako bi omekšali. Bacite vodu, stavite ih u blender zajedno sa sokom od mandarina, koricom i kokosovim vrhnjem. Miksajte do fine smjese, a zatim dodajte kokosovo ulje i zaslađivač po želji te sve zajedno pomiješajte. Kremu od mandarine izlijte preko kreme od čokolade te stavite u zamrzivač da se stisne. Po želji ukrasite komadićima čokolade, komadićima mandarina ili koricom mandarine.