Sastojci:
10 g maslaca sobne temperature,
190 g šećera,
1 vanilin šećer,
225 ml kokosovog mlijeka,
sok i kora od 2 limuna,
210 g brašna,
2 kašičice praška za pecivo,
125 g kukuruzne krupice,
75 g kokosovog brašna.
Za glazuru:
10 g šećera u prahu,
kašičica limunovog soka,
2 kašike kokosovog mlijeka.
Priprema:
- Zagrijte rernu na 160 stepeni i papirom za pečenje obložite okrugli oblik promjera 24 cm.
- Pomiješajte prosijano brašno, prašak za pecivo, kukuruznu krupicu i kokos.
- U drugoj posudi pomiješajte mekani maslac sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postane fina krema.
- Dodajte kokosovo mlijeko koje ste prethodno dobro promiješali jer se u konzervi uglavnom odvoji masnoća od vode.
- Dodajte limunov sok i koricu.
- Tekućoj smjesi dodajte suhu i sve lagano izmiješajte.
- Izlijte u kalup i pecite oko 50 minuta. Pustite da se tijesto ohladi.
8. Za glazuru pomiješajte šećer u prahu, limunov sok i kokosovo mlijeko. Izlijte preko torte i pustite nekoliko sati da glazura očvrsne.