Sastojci:
300 g šampinjona,
100 g naribane mrkve,
150 g naribanih tikvica,
100 ml punomasno vrhnja za kuhanje,
1 kašika limunovog soka,
3-4 mlada luka narezana na trakice,
3 kašike ulja,
20 g maslaca,
so, bijeli biber u prahu,
1 kašika nasjeckanog peršuna,
2 žlice poprženih pinjola,
paket Aurelia tortellona s kozjim sirom i crnim maslinama.
Priprema:
- Na mješavini maslaca i ulja stavite šampinjone narezane na listiće, mrkvu, tikvice, mladi luk, posolite i dinstajte u vlastitom soku da tekućina ispari.
- Umiješajte vrhnje, sok limuna, po potrebi još malo posolite, pobiberite i kuhajte još 1- 2 minute. Skuhajte prema uputi na pakiranju, umješajte u pripremljeni sos, posipajte peršinom, prženim pinjolima i poslužite.