Sastojci:

 

4 šnicle pilećeg bijelog mesa,
sitno isjeckan crni luk,
100 ml kisele pavlake,
200 g kačkavalja,
450 ml paradajz sosa,
1/2 šolje vode,
kašika ljute paprika,
zelena paprika srednje veličine,
kašika peršuna,
1/2 kašičice origana,
1/2 kašičice bibera,
1/2 kašičice soli,
usitnjeno čehne bijelog luka,
8 tortilja,

400 ml taco sosa.

 

Priprema:

 

  1. Zagrijte rernu na 180 stepeni.

 

  1. U tavi na malo ulja ispržite piletinu isjeckanu na kockice. Ocijedite višak ulja, pa dodajte crni luk, pavlaku, 100 grama kačkavalja, peršun, origano i biber i sve vratite na ringlu. Zagrijavajte dok se sir ne otopi, a zatim dodajte so, paradajz sos, vodu, mljevenu papriku, isjeckanu zelenu papriku i bijeli luk.

 

  1. Smjesom punite tortilje i preklopite ih, a zatim ih poredajte u pleh. Prelijte taco sosom i ostatkom kačkavalja.

 

  1. Pecite u zagrijanoj rerni 20 minuta. Ohladite 10 minuta prije serviranja.